beeldmerk.jpg

Dressings

In iedere nieuwbouw of verbouwing wordt vandaag wel ruimte gemaakt voor een dressing. Daartoe kan je alle kanten uit: de dressing kan in de slaapkamer worden geïntegreerd of een autonome ruimte zijn. De kasten kunnen ook op maat of op basis van standaardoplossingen.

 

Oorspronkelijk komt het woord ‘dressing’ van het Engelse ‘dressing room’, of inloopkast. Dit is een aparte ruimte naast de slaapkamer waar alle kleding bewaard wordt en waar vaak ook plaats is om zich om te kleden. De trend komt voornamelijk overgewaaid uit de Verenigde Staten. Aanvankelijk hadden alleen de echt gegoeden voldoende ruimte in hun grote huizen om zo’n extra kamer te voorzien. De laatste jaren is het inrichten van een dressing (ook bij ons) aan een opmars toe.

 

Een dressing heeft heel wat voordelen. Je kan de grootte, vorm en de indeling ervan volledig naar je eigen hand zetten om zo alle kleding zo praktisch en persoonlijk mogelijk op te bergen. Met een dressing blijft de slaapkamer gevrijwaard van rondslingerende kleding en oogt dus rustiger (wat beter is voor een goede nachtrust).

 

Wie vroeger opstaat dan zijn of haar partner kan rustig kleding uitzoeken en zich omkleden zonder de andere te storen.


Dressings kunnen uitgevoerd worden in elke stijl en materiaal: van hyperstrak en hedendaags (bv. in aluminium, hoogglanslak, laminaat, glas) tot warm klassiek (in warme houtfineer, mat gelakte MDF, laminaat met reliëfstructuur,…).

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.